Σχετικά Με Εμάς

Οι δημιουργοί του Vivarte


Ξεκινήσαμε τα πρώτα μας μαθήματα και σεμινάρια το 1998 στο βιομηχανικό κτήριο της οδού Πεντέλης στο Μοσχάτο. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πολλά εργαστήρια και εμείς νιώθαμε έντονα την ανάγκη για τη δημιουργία ενός κέντρου τέχνης. Ενός χώρου ανοιχτού στον καθένα που είχε το μεράκι αλλά δεν του δώθηκε ποτέ η ευκαιρία να ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά. Ονομαστήκαμε Συναισθήσεις (όλες οι αισθήσεις μαζί) και φιλοδοξούσαμε να μοιραστούμε και με άλλους αυτή την όρεξη για μάθηση, καλλιτεχνική δημιουργία και επικοινωνία.
Το 2005 μεταφερθήκαμε πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας με τα πιο σημαντικά για εμάς εργαστήρια (ζωγραφική,γλυπτική, φωτογραφία, διακόσμηση, ιστορία της τέχνης). Μετονομαστήκαμε Vivarte (η τέχνη στη ζωή), και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο καθένας μας ανεξαρτήτου ταλέντου μπορεί να ασχοληθεί με τα εικαστικά σαν ένα δραστικό καταπραιντικό στα όσα αντιφατικά βιώνουμε σήμερα στη χώρα μας.
Τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε μεταφέρει επίσης κάποιες από τις δράσεις μας σε ένα μαγικό τοπίο στη Νότια Ευβοια (Vivarte in Nature), συνδιάζοντας την τέχνη, με αποδράσεις στην φύση και τον ανοιχτό χώρο.
Οι δημιουργοί του Vivarte Γ. Τσιντανέλης, Sandra Pons Carreras

Ελληνικα