Workshop

[mp_row] [mp_span col="12"]
Το πρόγραμμα των Workshop 2018-2019 ανακοινώνεται στην αρχή της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Εργαστήριο Σχεδίου και Ζωγραφικής
«Οι Εικαστικές τέχνες γλώσσα επικοινωνίας»

Μαθήματα Ελέυθερο σχέδιο και ζωγραφικής για παιδιά

Το εργαστήριο εστιάζει όχι μόνο στην τεχνική η την αισθητική, αλλά τον συμβολισμό, την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Διάρκεια εργαστηριού: 1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά: μολύβι, κάρβουνο, ξηρό παστέλ, τέμπερα και κολάζ.

Ηλικίες :  9-12 ετών  /  13-15 ετών

«Το σημαντικό στοιχείο σε αυτό το εργαστήριο, είναι η ανάπτυξη της πηγαίας δημιουργικότητας του παιδιού και αντιμετώπιση του ως ενήλικας».

 

Workshop ζωγραφικής 

Το Γυμνό στη Ζωγραφική.΄’ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΜΑΣ ΜΥΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ΄΄

workshop modeloΤο συγκεκριμένο workshop δεν απευθύνεται μόνο σε γνώστες αλλά και σε όσους θα ήθελαν να κάνουν ένα σωστό ξεκίνημα στον κόσμο των καλών τεχνών. Αποτελεί ένα ξεχωριστό είδος ζωγραφικής έκφρασης, που λόγο της ιδιαιτερότητας και της χάρης που αποπνέει το ζωντανό γυμνό μοντέλο, γίνεται πιο ευχάριστο και αποτελεσματικά διδακτικό… Λένε ότι όποιος σχεδιάζει γυμνό μπορεί να σχεδιάσει οτιδήποτε.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία χάρις στις μικρές χρονικά πόζες να βελτιώσουν τις μεθόδους παρατήρησης των σωστών αναλογιών και τις ερμηνείες των σχημάτων του σώματος.

Με οδηγό τον αυθορμητισμό στην έκφραση του σχεδίου και έμφαση στην απελευθέρωση της κίνησης στη γραμμή, οι συμμετέχοντες περνούν από την αρχική οπτική συγκίνηση σε μία βαθιά ψυχική και πνευματική απόλαυση.

Για το workshop“ Το γυμνό στην Ζωγραφική” δεν είναι προαπαιτούμενες ειδικές γνώσεις.

 

 Workshop Εικαστικής Φωτογράφισης.

‘’Όταν η φωτογραφία γίνεται εικαστική πράξη’’

workshopqqfΣτο συγκεκριμένο workshop ο φωτογράφος σε συνεργασία με επαγγελματίες εικαστικούς μεταμορφώνεται σε καλλιτέχνη που αντί για το πινέλο χρησιμοποιεί τη φωτογραφική του μηχανή. Μετουσιώνει την φωτογράφιση σε μία εικαστική πράξη με το τελικό αποτέλεσμα να είναι περισσότερο ζωγραφικό παρά ρεαλιστικό.

Μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε έχει την όρεξη, τη φαντασία και το μεράκι να πειραματιστεί με τα χρώματα, τις φόρμες, το φως και το ανθρώπινο σώμα.

 

Workshop Body in nature Photography.

‘’ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ’’

workshop v-nΔιήμερο workshop φωτογραφίας και bodyart στη φύση.

…για καλλιτέχνες, φιλότεχνους αλλά και όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια νέα οπτική στη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα.

Ο σκοπός του workshop είναι να μυηθούμε στον εξπρεσιονιστικό και σουρεαλιστικό χαρακτήρα της φωτογραφίας. Έχοντας σαν κύριο αντικείμενο το ζωγραφισμένο σώμα μελετούμε την ένταξη του στο φυσικό τοπίο. Αποτυπώνουμε με την φωτογραφική μας μηχανή το παράδοξο ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητά μας σε ένα παιχνίδι με το παράλογο, τολμούμε νέα concept αναζητώντας συγχρόνως την ποιητική και σημειολογική προσέγγιση στη φωτογραφία.

 

Ιστορία της Τέχνης.

Γνωρίζοντας ότι στις μέρες μας ένα από τα πιο δύσκολα θέματα είναι η κατανόηση της σύγχρονης τέχνης, μια σειρά μαθημάτων με προγραμματισμένες συναντήσεις-διαλέξεις βοηθούν να αποκτήσουμε συνείδηση και άποψη για την τέχνη άλλα και τη ζωή γενικότερα. Αυτές οι συναντήσεις βοηθούν στην γνωριμία των νέων καλλιτεχνών μεταξύ τους, και επιβεβαιώνει ότι η τέχνη πάνω απ'όλα είναι επικοινωνία.

Η διδασκαλία της τέχνης δεν εστιάζεται μόνο στην ιστορική της εξέλιξη αλλά και στην προβληματική που χαρακτηρίζει την κάθε περίοδο με τη δυνατότητα ανοιχτής συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων.

historia texnis1

historia texnis2 Συνοπτικά το πρόγραμμα της ιστορίας της τέχνης.

Προϊστορική περίοδος

Παλαιολιθική-Μεσολιθική-Νεολιθική
Από τον Κρομανιόν στους Μαγδαλήνιους. Η προβληματική της τέχνης των σπηλαίων (Λασκό-Αλταμίρα)

Η κυκλαδική Τέχνη.

Ιστόρικη περίοδος της τέχνης.

Ανατολική Αρχαιολογία-Σουμερία. Αίγυπτος.
Θεοί και μυστήρια-πυραμίδες. Η έννοια της χρυσής τομης.

Ελλάδα.
Μινωικός πολιτισμός.Γεωμετρική τέχνη.Αρχαϊκή-Κλασσική-Ελληνιστική περίοδος.

Ρώμη.
Ετρούσκοι

Βυζάντιο.

Ανατολικός-Δυτικός Μεσαίωνας.

Αναγέννηση-Κλασσικισμός.

Ρομαντισμός.Βερισμός. Ρεαλισμός. Ιμπρεσιονισμός. Εξπρεσιονισμός.

Η τέχνη του ΧΧ αιώνα-δημιουργοί-έργα-φιλοσοφία.

Οι νέες τασεις σήμερα........

 

 

 

[/mp_span] [/mp_row]

Instagram
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest