Πρόγραμμα ΙΙ

vivarteNature_2_logoΈνα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Διήμερο εξοικείωσης και συμμετοχής σε workshop

Φωτογραφία-Ζωγραφική-Γλυπτική-Αρχιτεκτονική (κατ'επιλογήν)

Το πρόγραμμα ΙΙ πραγματοποιείται Σάββατο από  10.30' έως Κυριακή 14.00'

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σάββατο

Ταξιδεύουμε με τη φωτογραφική μηχανή σε μια σταδιακή ευαισθητοποίηση στην παρατήρηση του φυσικού τοπίου. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό σε νέες εικόνες. Βιώνουμε την αντίδραση στο απρόοπτο σε μια αποτύπωση φευγαλέας στιγμής.

Κυριακή

Ανατολή,φωτογραφίζοντας κόντρα στο φως. Συμμετέχουμε σε καλλιτεχνική φωτογράφιση εικαστικού δρώμενου. Εντοπίζουμε τις αντιθέσεις με έμφαση στο παράδοξο. Προβάλλουμε τον εξπρεσιονιστικό και σουρεαλιστικό χαρακτήρα στη φωτογραφία.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Σάββατο

Υλοποιούμε σπουδή με μολύβι,κάρβουνο και μελάνι. Διακρίνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του τοπίου, ερμηνεύουμε με το σχέδιο και τη γραμμή, (μαθαίνουμε να βλέπουμε). Γίνεται εισαγωγή στο χρώμα με Ακουαρέλα και Ακρυλικά τονίζοντας τη δύναμη του χρώματος στη σύνθεση. Απορρίπτουμε το περιττό δίνοντας έμφαση στο ουσιώδες (μια μύηση στην εσωτερική δύναμη της φύσης).

Κυριακή

Ξεκινά εργαστήριο ομαδικής ζωγραφικής έκφρασης (workshop). Με την βοήθεια των εισηγητών συμμετέχουμε στη δημιουργία μια μεγάλης διάφανης πανοραμικής εικόνας με θέμα: " Άνθρωπος και Χώρος "

ΓΛΥΠΤΙΚΗ

Σάββατο

Συλλέγουμε υλικά της φύσης πραγματοποιώντας τρισδιάστατες συνθέσεις με ευρήματα φθαρμένα από το χρόνο και τη διάβρωση. Σκαλίζουμε σε άλφα μπλοκ γεωμετρικές συνθέσεις της επιλογής μας.

Κυριακή

Ολοκληρώνουμε και παρουσιάζουμε τη σύνθεση.

 

Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest